Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски: Този парламент и това правителство са гаранция, че България няма да потегли към Москва

Делян Пеевски
Снимка: БТА

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски отправи остри критики към президента Румен Радев след днешния му коментар, че е притеснително парламент с рекордно ниско доверие да променя Конституцията.

Според Пеевски президентът се опитва да обърка посоката на държавата, но с промените в Конституцията, цитирам, "този срамен епизод от историята приключва".

Той определя поведението на президента като "нервно" и посочва, че Радев за втори път в продължение на няколко дни се опитва да смени евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание.

Пеевски съветва дъравния глава "отново да прочете правомощията и да се придържа към тях". Според него на президента не му харесва, че България, цитирам, "повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства".

Необходимостта от съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва, заключва Пеевски в позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС.
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна