Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Случващото се в София е знак за слаба политическа култура. Три месеца ни правят на идиоти"

Владимир Кисьов: Смятам, че ще се стигне до ротация

Той не очаква много министри да бъдат сменени

| Интервю
Владимир Кисьов
Снимка: БГНЕС

Смятам, че ще се стигне до ротация. Това заяви пред БНР Владимир Кисьов, бивш заместник-министър на външните работи.

Той коментира пререканията сред управляващото мнозинство, породени от битката за поста на външен министър след ротацията. Кисьов не може да си обясни позицията на ПП-ДБ, които искат да излъчат всички министри, при положение, че разполат с едва 64 депутати. 

"Това е коалиционно управление. В този бурен външнополитически живот България има най-малко нужда от допълнителни стресове. 

Представяте ли си Денков като външен министър?! Най-логично е да има продължение на политиката на този успешен външен министър Мария Габриел. Съвместяването не е най-подходящото нещо, но трябва да е човек, на когото тя да има пълно доверие, т.е. да бъде от ГЕРБ-СДС".

Той посочи името на Надежда Нейнски като подходяща да заеме този пост. Обясни, че в коалицията ГЕРБ-СДС има още много достойни за позицията хора. 

Владимир Кисьов не очаква много министри да бъдат сменениТой смята, че отлагането на ротацията не е разумна алтелнатива.

Кисьов посочи постигнатите до момента успехи на управляващите. 

"Успяха да се свършат доста неща, в това число и частичният успех по приемането в Шенген. Важно е и укперването на отбранителните способности на страната". 

Като положително действие той открои и приемането на промените в Конституцията. Смята обаче, че закъсняват назначенията в регулаторите.

Кисьов смята, че ДПС са необходими за стабилността в България.

Той отчете, че страната ни се справя добре в в геополитически план през последната година. Отчете също и важността на предстоящиште евроизбори.

"Най-стабилните партии ще си останат ЕНП и социалистите. Те ще бъдат в основата и на следващото управление. Но трябва да имаме предвид и фашизоидните образувания , които се надигат".

Като бивш председател на Столичния общенски съвет, Кисьов коментира и случващото се в СОС. 

"Не може без мнозинство да се управлява – това, което иска ПП-ДБ-СС. Един председател на комисия не може да направи нищо.

Случващото се в София е знак за слаба политическа култура. Три месеца ни правят на идиоти"

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл. 


По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени