Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 230 деца и 60 учители в Силистра получиха награди за постиженията си през миналата година

Снимка: Незабравка Кирова

Близо 230 деца и 60 учители, треньори, хореографи бяха отличени на тържествена церемония в залата на Община Силистра за постигнати резултати на състезания и конкурси в областта на науката, изкуствата и спорта през изминалата 2023 година.

Паричните награди са в размер на 13 800 лева.

Петима ученици получиха едногодишни стипендии от Министерство на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

Връчени бяха и три материални награди от името на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година Силистренска община отделя бюджет от 10 000 лева за Програмата за закрила на децата с изявени дарби, която се реализира от 2007 година.

Експертно-консултативната комисия, която заседава 3-4 пъти годишно и периодично предлага деца и ученици за награждаване, включва зам.-кмета по "Хуманитарни дейности“ и експерти от общинската администрация, от Регионалното управление на образованието и Обединения детски комплекс, както и общински съветници.

Целта е да се поощрят и стимулират, децата и младежите, да продължат да развиват дарбите си, да им се помогне да ги доказват в състезания с други, да се открои успехът им в дадена област, като победа, заслужаваща специално внимание.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна