Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови две точки в дневния ред на депутатите

Снимка: БТА

Депутатите включиха извънредно нови две точки в дневния си ред.

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН за разглеждане в зала влезе отхвърленият вчера проект за решение за провеждане на преговори с потенциален строител на нова ядрена централа на одобрена площадка в АЕЦ "Козлодуй" с технология AP-1000. Вносители са Делян Добрев от ГЕРБ - СДС и Станислав Анастасов от ДПС.

Заедно с него в дневния ред с гласовете на ГЕРБ - СДС, ПП - ДБ и ДПС беше включен още един проект на решение - на депутати от ПП ДБ - за продължаване на процедурата по подбор и преговори с потенциален строител във връзка с изграждане на 7 и 8 блок на площадка 2 на АЕЦ "Козлодуй" отново с технология AP-1000.

От "Възраждане" поискаха в парламента да бъдат извикани министърът на енергетиката, изпълнителният директор  на "АЕЦ Козлодуй нови мощности" АД и лица от екипа министъра на енергетиката, които координират проекта, за да вземат отношение по време на дебата.

Депутатите включиха и повторно разглеждане на промените в Наказателно-процесуалния кодекс, върнати с вето от президента Румен Радев. Те решиха да удължат работното си време до приемане на тези точки. След това ще започне тричасовият парламентарен контрол.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени