Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Закрила на детето“ в Дупница се самосезира заради откраднатата кола с две деца

Снимката е илюстративна, архив
Снимка: БТА

Отдел "Закрила на детето" в Дупница се самосезира по случая, при който психично болен мъж открадна кола на паркинг, а вътре в нея се оказаха две деца - на 1 и на 4 години, казаха за БНР от Агенцията за социално подпомагане в Кюстендил. 

По чудо тогава децата останаха невредими.

При последвалата гонка по улиците на града 39-годишният мъж, който беше задържан остави двете деца до параклис извън града. Там са престояли поне 15-ина минути. После бяха върнати на майката. 

След запознаване с изнесената информация в медиите отдел "Закрила на детето“ се самосезира. Извършени са всички изискващи се от Закона за закрила на детето действия. Директорът на Агенцията за социално подпомагане в Кюстендил Радостина Васева коментира: 

"Всичко е наред според Закона за детето е направено, случаят е криминален и работа продължава полицията, но трябва да проверим дали всичко е наред и да бъдат насочени към услуга, ако е необходимо".

Работата по случая продължава, извършва се психиатрична експертиза на извършителя.

Едва когато приключи предварителното разследване, прокурорът ще реши дали и на майката, която остави децата в автомобила с работещ двигател и незаключен, ще понесе някаква административна санкция.

Според коментари в града кражбата е станала, докато жената е плащала таксата за паркомястото, а не е угасила колата заради парното, което трябва да топли децата. 

По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна