Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Ташев и Ивелин Николов: Ще си търсим и двамата правата в съда

Стефан Ташев
Снимка: Ани Петрова

Журналистите  Стефан Ташев и Ивелин Николов, засегнали се от интервюто на Ивайла Бакалова от 16 февруари, ще съдят Бакалова. Това заявяват двамата в писмо с право на отговор, изпратено в деловодството на БНР. Двамата са били наречени "псевдожурналисти".

В предаването "РадиоТочка" Ивелин Николов каза, че е завършил магистратура "Журналистика" в СУ "Климент Охридски". "Моята ютуб канал е с над 30 000 абонати и 1 млн. зрители месечно. Гостували са ми журналисти, магистрати, бивши министри, депутати, енергийни експерти, политолози, социалози, хора от бизнеса и културата", заяви Николов.

"Бакалова не смятала за нормално, че съм поканил да ми гостува Стефан Ташев, който е разследващ журналист с над 25 години опит, а не анонимен потребител в социалните мрежи. Поканил съм и самата г-жа Бакалова да ми гостува", допълва Николов.

Стефан Ташев заяви категорично: "Ще заведа дело срещу Бакалова за клевети и внушения по мой адрес, твърдението, че съм псевдожурналист с 32-годишен стаж. Тя трябва да докаже в ефир и в съда, че аз съм купен, поръчков журналист на заплата при едни хора. Коментарите по нейн адрес, за които тя твърди, ми е неудобно да кажа в ефира на БНР. Ще си търсим и двамата правата в съда, докато истината възтържествува. Не смятам, че г-жа Бакалова е компетентният човек, който да определя кой е журналист и кой не".


По публикацията работи: Александра Никова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна