Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на изчезналото 17-годишно момиче от Дупница

Ивана Георгиева от Дупница е в неизвестност от 22 февруари
Снимка: Фейсбук група
Чуй новината! Чуй новината:

Издирването на 17-годишната Ивана Георгиева, която е в неизвестност от вечерта на 22 февруари, продължава в Дупница и района около града, засега - без резултат. 

В операцията участват около 200 полицаи, от жандармерията, планински спасители, доброволци с джипове и лични коли. Използват се дронове и следови кучета. Претърсен е целият район и близките села.

Засега от момичето с намерени само якето му - при автотунела на гл. път Е-79 и джиесема му, оставен в училището.

Кметът на Дупница Първан Дангов каза за БНР, че ще разпореди вътрешна проверка в учебното заведение, където е учила Ивана, дали са разговаряли с нея и дали са предприел някакви действия, ако е имало симптоми за нейното поведение:

"Предоставили сме на полицията карти, които са за гористи местности и които са при нас налични, с обозоначения на сгради. Предоставили сме целия достъп, включително и по-прецизна копирна техника, за да размножим отново нейни снимки, да се търсят хора, които са я видели. Вчера е намерено якето на главен път Е-79 преди тунела и момичето от две нощи е с потник. Последно е видяна на камерите при магазин Lidl и на гарата. Предоставили сме достъп до всички камери, които имаме. Съдействаме с всичко".

По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна