Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Благоевград предлага отпадане на привилегиите за паркиране в центъра

Снимка: БНР

Платено паркиране на автомобилите в синя зона, което да важи за всички, с изключение на хората с увреждания. Предложението е на кмета на Благоевград Методи Байкушев, но то трябва да бъде прието от общинските съветници, които също ще трябва да се откажат от привилегията досега.

Таксите за всички услуги, които извършва община Благоевград, ще бъдат актуализирани, каза кметът на областния център и определи това като поредна стъпка от усилията за излизане от финансовия колапс:

"Почти всички такси ще бъдат актуализирани, за да съответстват на разходите, които се правят за услугите, които се предоставят".

Всички служители в общински и държавни институции да заплащат такса за паркиране на автомобилите си в синя зона, както и останалите граждани, предлага Байкушев:

"Платеното паркиране в Благоевград наистина ще бъде платено оттук нататък и то от всички. Ще предложа премахването на всякакви привилегии начело с кмета. Безплатното паркиране трябва да е за хора, които наистина имат нужда от това"

 Дали обаче предложението ще бъде гласувано от общинските съветници, които досега имаха привилегията да паркират колите си безплатно, не е ясно.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна