Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Италия разкриха елитна компаньонка, инвестирала доходи, без да плаща данъци

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финансовата полиция в Италия разкри елитна компаньонка, вложила доходите си в недвижими имоти, терени и луксозни автомобили, без да плаща данъци.

Това е 51-годишна румънска гражданка, пребиваваща в провинцията на град Тревизо. За 8 години като ескорт спечелила 3,8 милиона евро. Вложила ги в закупуването на недвижими имоти в Кортина, край Венеция и Падуа, както и на луксозни коли, без да се отчете пред данъчните органи. 

Разследвана е за укриване на данъци, пране на пари и самоизпиране. Нейни съучастници са били както италианци, така и румънци. 

Полицейската операция под надслов "Феникс", разкрила  оборот от над 3 милиона евро, използвани за покупката на 19 недвижими имота. Конфискувано е състояние на обща стойност 3,4 милиона евро, иззети са превантивно сгради, земя, четири автомобила и значителни финансови активи, съхранявани в пет банки. 

Това, което е насочило вниманието на финансовата полиция, е бил стандартът на живот на жената, заедно с доходите и имуществото й в сравнение с данъчното й положение, което по същество липсва.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна