Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски иска правителство от "сериозните партии"

Кирил Петков и Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

За ДПС е важно да има правителство, подчерта съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. По думите му, след като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ решат какво ще правят оттук-нататък, ДПС ще прецени какво ще подкрепи.

Повод за коментара му е обявения по-рано от Бойко Борисов график на разговорите за управлението. На 6 март ще бъде представен на ПП-ДБ проектът на коалиционно споразумение, който се подготвя от ГЕРБ. 

"Ако до 8 март не е постигнато разбирателство за продължаване на управлението, ще бъде гласувана оставката на правителството и отиваме на нови избори", закани се Борисов.

"Ще разберем тогава дали са разбрали ПП-ДБ къде са и дали са дечица в детска градина. Ако са разумни и сериозни политици – няма да хвърлят държавата в криза, ще си направят явна коалиция, за да няма нищо скрито и тъмно. А за регулатори - това са бъдещи преговори, които трябва да се водят. Но сериозните мъже и сериозните партии трябва да седнат, да преговарят и да направят стабилно правителство", коментира Пеевски.

Пеевски атакува премиера Денков заради това, че вчера критикува предложението на ГЕРБ за коалиционно споразумение. "Гледам вчера премиерът в оставка се направи на мъж. Нека си прибере това самочувствие, той е просто един назначен премиер от парламента, да остави лидерите на партиите да преговарят", добави Делян Пеевски.

По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна