Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски конкурс за рисунка на тема "Освобождението" в Плевен

В Плевен ще бъдат отличени най-добрите детски рисунки от Националния конкурс на тема "Освобождението". В 26-то издание участват ученици от 70 населени места с над 800 творби.

Конкурсът за детски рисунки се организира по повод Националния празник на България 3-ти март от община Плевен и Регионалния военно-исторически музей.

Историкът Богомил Стоев, експерт "Връзки с обществеността" коментира: "Конкурсът има за цел да покаже войната, героите от войната и Освобождението на България, както и паметните места през очите на най-малките художници. В две възрастови групи се борят децата за големите ни награди. По традиция община Плевен има своя голяма награда, която дава, както и Регионалният военен музей".

Той добави, че цялата изложба с детски рисунки ще бъде във фоайето на Плевенската панорама, като всички участници могат да заповядат и да я видят, входът е безплатен за тях и за техните придружители.

Церемонията по награждаването и откриването на изложба с рисунките започва в 11.00 часа в панорама "Плевенска епопея 1877-ма година".

По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна