Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аугсбург вкара шест гола на Дармщат като гост

Унион - Борусия (Дортмунд)
Снимка: БТА

Борусия (Дортмунд) и РБ Лайпциг остават съвсем близо един до друг в битката за 4-ото място в Бундеслигата, което отвежда в Шампионска лига през есента, след като днес постигнаха победи като гости. "Жълто-черните" се наложиха с 2:0 над Унион (Берлин) и държат въпросното подреждане с 44 точки, а тимът от Лайпциг отнесе с 4:1 Бохум и е след тях с 43. Двата отбора изостават от Щутгарт, който е на 3-ото място с 47 и една среща по-малко.

Най-убедителната победа обаче постигна Аугсбург – 6:0 над последния в класирането Дармщат, също като гост. Филип Тиц и Ермедин Демирович вкараха по два гола за успеха на своя тим, който е в средата на класирането.

Отборът от Берлин показа възходяща форма през последните седмици, за да се издигне в средата на таблицата след катастрофално начало на сезона. Но изпълнението на Карим Адейеми в горния ъгъл от гредата в 41-ата и Иън Маатсен в 90-ата осигуриха успеха на доста по-класния отбор от Дортмунд, които миналата седмица паднаха изненадващо от Хофенхайм с 2:3.

В Бохум домакините откриха резултата още в 7-ата минута чрез Максимилиан Витек, но в 30-ата Дани Олмо изравни с неспасяем изстрел в горния ъгъл след подаване на Бенямин Шешко. След почивката атаките бяха само в една посока и гостите от Лайпциг стигнаха до нови три гола, дело на Луис Опенда, Юсуф Поулсен и автогол на украинския защитник Иван Ордец.

Айнтрахт Франкфурт надделя с 2:1 срещу Хайденхайм, като първото им попадение беше странен автогол от Бенедикт Гимбер, чийто пас назад се отби неочаквано точно пред вратаря Кевин Мюлер и влезе във мрежата. След три поредни равенства червено-черните от Франкфурт и сега победа имат 37 точки, които ги нареждат 6-и в зона Лига на Конференциите.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна