Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военнослужещи от Българската армия ще участват в отбелязването на 3-ти март в цялата страна

Автор:
Снимка: БГНЕС

Военнослужещи от Българската армия ще участват в отбелязването на Националния празник 3-ти март в цялата страна, съобщават от министерството на отбраната.

Церемонията по издигане на националното знаме на Република България ще започне в 11.00 часа утре пред паметника на Незнайния воин в столицата с участието на представителни части на Националната гвардейска част и Гвардейският представителен духов оркестър.

В 12.00 часа ще се извърши тържествената смяна на почетния гвардейски караул пред сградата на Администрацията на президента, а от 18.30 часа на площад "Народно събрание" ще се състои тържествена заря-проверка. Командващ на тържествената заря-проверка ще бъде бригаден генерал Димитър Хлебаров – командир на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана (КИПКО).

В тържествените прояви в София ще участват заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, посочват от министерството на отбраната.

На 3-ти март по традиция в тържественото честване, което ще започне в 11.30 часа на връх Шипка, ще участват военнослужещите от 61-а механизирана бригада. Представителни части от бригадата ще се включат и в ритуала за издигане на националния флаг и знамето на община Карлово от 10.00 ч. на площад "20-ти юли" в града.

В празничния ден военнослужещи от Сухопътните войски, Военноморските сили, Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните операции, както и от висшите военни училища ще участват в тържествените ритуали по издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя в редица населени места в страната, уточнява още пресцентърът на министерството на отбраната.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна