Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана с предложения за проекти на стойност 50 млн. лева

Снимка: Любо Андреев

Монтана има проекти за 50 милиона лева по националната инвестиционна програма за общините. Средствата ще се инвестират в проектиране, строителство, основен ремонт и реконструкция на обекти – публична общинска собственост. Периодът за изпълнението им е 2024 – 2026 г.

Община Монтана е внесла предложения за проекти на стойност 50 милиона лева в Министерството на финансите за включване в националната инвестиционната програма за общински проекти, съобщи кметът Златко Живков. Осем обекта включват тези 50 милиона лева.

Внесените за финансиране проекти са за ремонт на  4 междуселски пътя, рехабилитация на водопровод и ремонт на улици в  Монтана, реконструкция на северния вход на града и рехабилитация на 3 магистрални водопровода. Междуселските пътища са: Славотин – Клисурица – международен път Е-79; Горно Белотинци – Одоровци и Николово – Долно Белотинци. Общата сума е към 19 мил. лева, и трябва да станат готови до 2026 година, но смятам това да стане за 2 години, допълни Живков

"Един от акцентите в нашата инвестиционна програма е работата по общинските пътища. Това е свързването на 23 те точки на Монтана - всички села - с общинския и областния център".

Други три проекта са за рехабилитация на водопровод  и ремонт на  28 улици в кварталите "Плиска", "Мала Кутловица", "Изгрев"  и "Кошарник". Най-големият обект от инвестиционната програма на Монтана е  ремонт и реконструкцията на северния вход на града по бул. "Трети март".

 На 3,5 километровия участък се предвижда да бъдат изградени три зони с кръгово движение. Магистралните водопроводи за ремонт  преминават през парковете "Огоста", "Калето" и "Слънчевата градина".


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна