Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) с лесен домакински успех

Ботев (Пд) победи с 2:0 Ботев (Вр)
Снимка: БТА

Отборът на Ботев (Пловдив) спечели с 2:0 домакинството си на Ботев (Враца) в първия мач от 29-ия кръг на футболната Първа лига.

„Канарчетата“ стигнаха до успеха с попадения на Дилан Мертенс и Антонио Перера.

По този начин играчите на Душан Керкез сърбаха актив от 41 точки и временно се изкачиха на шестата позиция в класирането, като изпревариха Арда, ЦСКА 1948 и Крумовград.

Ботев (Враца) пък остава предпоследен с 19 точки в актива си.

Преди срещата футболистите на Ботев (Пловдив) излязоха на терена с фланелки с номер 93 в подкрепа на своя съотборник Георги Николов, който в миналия кръг скъса връзки на коляното и ще отсъства от терените за дълъг период от време.

В 8-ата минута Клери Сербер опита далечен удар от въздуха, преминал много встрани от вратата.

Пет минути след това домакините отговориха с бърза атака отляво, която завърши с блокиран изстрел на Дилан Мертенс. 

В 15-ата минута играчите на Христо Янев стигнаха до първи точен удар. Отправи го Мирослав Маринов, който получи на левия фланг и стреля по диагонала, но Хидайет Ханкич реагира и изби в корнер. 

В 28-ата минута Джеймс Ето‘о изведе Ехидже Укаки отдясно зад защитата на гостите, но Красимир Костов скъси дистанцията и успя да парира удара на нигериеца с крак. 

Четири минути по-късно „жълто-черните“ реализираха попадение, което обаче бе отменено. Мохамед Брахими се разписа, останал очи в очи с Красимир Костов, но след намеса на системата ВАР голът не бе признат заради засада на бившия играч на Пирин (Благоевград). 

В 39-ата минута „канарчетата“ все пак поведоха в резултата. Дилан Мертенс получи пред наказателното поле, навлезе навътре, преодолявайки двама противникови футболисти и завърши с точен удар с левия крак, който не остави шансове на Красимир Костов за 1:0.

В последната минута от редовното време на първата част Ботев (Враца) можеше да изравни. След изпълнение на корнер Мартин Бачев свали с глава към Марко Мажуга, чийто шут от близко разстояние бе отразен от Ханкич.

В 58-ата минута още едно попадение на Мохамед Брахими бе правилно отменено заради засада.

Три минути по-късно Мажуга центрира отдясно към непокрития Клери Сербер, който засече с глава, но неточно. 

В ответната атака стражът на врачани отрази далечен удар на Дилан Мертенс, а след това се намеси и при опита за добавка на Брахими.

След изпълнението на последвалия корнер обаче „канарчетата“ удвоиха преднината си. Антонио Перера бе оставен непокрит на втора греда при центрирането на Константинос Балоянис и реализира с глава за 2:0. 


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна