Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нощ на звездите" се завръща със световно шоу в София

Снимка: Нощ на звездите

Спектакълът "Нощ на звездите" се завръща в София за своето 13-о издание. Световното цирково шоу, организирано от Фондация "Енчо Керязов", традиционно започва с награждаване на талантливите деца на България в областта на изкуството, образованието и спорта. В шоуто всяка година участват най-големите световни артисти на цирковата сцена.

Енчо Керязов гостува в "Нашият ден", за да разкаже повече за акцентите в тазгодишното издание на "Нощ на звездите", което предстои на 1 юни в зала "Армеец" от 21 ч.  

Несъмнено най-яркото присъствие в спектакъла ще бъде това на сестри Колев, които спечелиха цирковото отличие "Златен клоун" по време на последния Международен цирков фестивал в Монте Карло. Сестри Колев, които са родени в Италия в семейството на български цирков артист, днес са най-голямата атракция в шоуто на "Цирк дьо Солей" в Лас Вегас. Керязов прави всичко възможно, за да доведе артистките в България за една седмица, като получава съдействие и от президентската институция – по време на престоя си сестри Колев ще бъдат наградени с почетен знак.  

По думите на Керязов в "Нощ на звездите" българската публика ще има възможност да види на едно място световноизвестни професионалисти от всеки жанр. В спектакъла ще участват и Националната гвардейска част на Република България, Детският хор на БНР и Балетът на Старозагорската опера, както и много други музиканти и артисти.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна