Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море победи Крумовград в мач без значение

Черно море - Крумовград
Снимка: БТА

Черно море записа победа с 3:1 на Крумовград в последния кръг на първенството. Успеха е 17-ти за „моряците“ пред собствена публика, като тимът допусна само едно равенство във Варна срещу Локомотив (Пловдив). Варненци завършват на второто място, докато Крумовград остава шести.

Играчите на Черно море излязоха преди срещата с фланелки с надпис „С теб сме Уеслен“ в подкрепа на контузения футболист на „моряците“ Уеслен Жуниор, който пострада тежко при гостуването на ЦСКА София в предишния кръг.

Домакините започнаха по-активно срещата и още в началото успяха да създадат положения. Във втората минута в рамките на няколко секунди Илиан Илиев – младши и Николай Златев можеха да отбележат гол, но при първия случай ударът беше пресечен, а при втория вратарят Благой Макенджиев улови топката. В 4-ата минута Мазир Сула стреля от пряк свободен удар от около 25 метра вляво по атаката на Черно море, но вратарят Благой Макенджиев успя да улови топката без проблеми. В 21-ата минута гостите откриха резултата при първата си възможност в срещата. Вячеслав Велев центрира в наказателното поле на домакините, където Александър Колев успя да овладее топката, да се завърти и с хубав удар от няколко метра вкара за 1:0 за Крумовград. Черно море изравни в 34-ата минута. Васил Панайотов стреля по диагонал отдясно, топката рикошира в играч на гостите и прехвърли вратаря Благой Макенджиев за 1:1.

В 55-ата минута Николай Златев стреля опасно по диагонал отляво, но топката премина встрани от вратата на Крумовград. В 58-ата минута Жак Пехливанов стреля от границата на наказателното поле, но топката премина далеч от вратата на Черно море. В 63-ата минута Калоян Пехливанов засече топката с глава след центриране в наказателното поле на домакините, но топката премина встрани от вратата. В 67-ата минута Александър Колев бе изведен в отличен позиция отляво и стреля, но вратарят Иван Дюлгеров успя да спаси. В 71-ата минута Илиан Илиев – младши бе изведен в добра позиция отдясно и стреля от малък ъгъл, но вратарят Благой Макенджиев успя да спаси. В 74-ата минута Влатко Дробаров засече с глава топката след центриране в наказателното поле, но за късмет на гостите топката премина на сантиметри встрани от вратата. В 80-ата минута Черно море вкара нов гол. Даниел Мартин засече с глава неспасяемо топката във вратата на гостите след центриране на Цветомир Панов отдясно. В 86-ата минута Мазир Сула вкара нов гол за домакините след хубав удар по земя от границата на наказателното поле. В 88-ата минута домакините можеха да вкарат нов гол, но Мартин Дичев уцели гредата от няколко метра.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна