Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Същевременно израелският премиер заяви, че въздушният удар по град Рафах, при който загинаха десетки палестинци, ще бъде разследван

Нетаняху заяви, че боевете в Ивицата Газа ще продължат

Палестинците оглеждат щетите след нападение на израелската армия в лагер в зона, предназначена за разселени хора в Рафах, южната част на Ивицата Газа, 27 май 2024 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че боевете в Ивицата Газа ще продължат въпреки осъждането на офанзивата в Рафах от международната общност.
Същевременно израелският премиер заяви, че въздушния удар по град Рафах в южната част на Газа, при който загинаха десетки палестинци, не е имал за цел да причини жертви сред цивилното население и ще бъде разследван. 

"В Рафах евакуирахме един милион цивилни жители и въпреки максималните ни усилия да не ги нараним, за съжаление стана трагична грешка", заяви Нетаняху в реч пред парламента, която беше прекъсвана от скандиранията на депутатите от опозицията.

"Разследваме инцидента и ще достигнем до съответните заключения, защото такава е политиката ни", увери Нетаняху, цитиран от Ройтерс. 

По-рано при израелски удар за ликвидирането на двама висши командири от радикалната ислямистка групировка "Хамас" се стигна до пожар в лагер за разселени палестинци, при който са загинали 45 души, по данни на здравните власти в палестинския анклав.
Говорител на американския Съвет за национална сигурност заяви, че Израел трябва да предприеме всички възможни предпазни мерки в защита на цивилните.

Междувременно израелски изтребители са поразили ракетни установки на "Хизбула" в Южен Ливан, използвани по-рано днес за бараж към северната част на еврейската държава. 

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна