Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британски бизнес лидери в подкрепа на лейбъристите

Киър Стармър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания десетки бизнес лидери са подписали писмо, подкрепящо икономическите планове на опозиционната Лейбъристка партия преди общите избори на 4 юли, като казват, че е „време за промяна“.

В писмото 121 основатели, изпълнителни директори и бивши ръководители в редица фирми за финансови услуги, търговия на дребно и производство казват, че лейбъристите са се променили и „искат да работят с бизнеса“ за дългосрочен растеж.

Това идва в момент, когато министърът на финансите в сянка Рейчъл Рийвс предстои да изнесе първата си голяма реч от предизборната кампания пред представители на бизнеса, включително някои бивши поддръжници на консерваторите в Ийст Мидландс. Лейбъристите заимстват някои неща от консерваторите, за да накарат бизнес лидерите да одобрят техните икономически планове.

Междувременно премиерът Риши Сунак отрече твърденията на негов съпартиец от Камарата на лордовете, че ще избяга в Калифорния, ако загуби изборите на 4 юли. Сунак посочи, че е учуден, че лорд Голдсмит, с когото не е разговарял отдавна, изглежда знае повече за неговото семейство. 

„Разбира се, че няма да бягам в Калифорния. Децата ми са на училище, това е моят дом и както казах по-рано моят футболен отбор Саутхемптън се класира във Висшата лига, така че възнамерявам да прекарам още много щастливи моменти на стадиона да ги гледам“, каза премиерът.

По публикацията работи: Савина Спасова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна