Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отделение за продължително лечение на нервни болести разкриха в Котел

Отделение за продължително лечение по нервни болести бе разкрито в Специализираната болница за рехабилитация  на деца в Котел. Днес служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева присъства на откриването му. Министерство на здравеопазването отпусна безлихвен заем от 750 хиляди лева на лечебното заведение, което бе пред фалит и застрашено от закриване. 

Новото отделение трябва да носи допълнителни приходи на болницата и това да бъде  част от развитието и в бъдеще. Министър Кондева обяви, че за новата дейност вече има сключен договор с НЗОК:

"След оздравителния план, който направихме, след финансовата подкрепа и не само, която оказахме, да продължим в тази посока и след време наистина да се окаже едно чудесно място за лечение и рехабилитация на деца, техните родители и на възрастни. Точно за това, нали, даваме превес на неврологичната специалност като такава за региона."  

Болницата ще получава финансови средства и по програмата за отдалечени райони. Към момента болницата няма задължения към персонала за заплати и към доставчици.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна