Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Орбан призовава Марин льо Пен и Джорджа Мелони да работят заедно за Европа

Виктор Орбан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът на Унгария Виктор Орбан призовава  френската националистка Марин льо Пен и италианския премиер Джорджа Мелони да работят заедно за Европа. Орбан се изказва в интервю за френското издание "Льо Поан", където излага визията си за европейските избори. 

Европейските суверенисти трябва да се обединят около Марин льо Пен и Джорджа Мелони, смята унгарският премиер Виктор Орбан.

"Бъдещето на суверенитския лагер в Европа, както и изобщо на десницата, днес е в ръцете на две жени" - заявява той пред френския седмичник "Льо Поан". Всичко ще зависи от способността за сътрудничество между Марин льо Пен във Франция и Джорджа Мелони в Италия, добавя Орбан.

Той смята, че ако двете съумеят да сформират обща група или коалиция в следващия Европейски парламент, могат да представляват сила за Европа и да изградят очертанията на нова европейска десница.

"Единствената пречка за това беше присъствието на екстремистите от "Алтернатива за Германия".  Това вече не е пречка, защото те са изключени" - коментира Орбан, чиято партия Фидес, беше отстранена от ЕНП, както припомня вестник "Монд".

Според Орбан настоящото ръководство на Европейската комисия е било най-лошото досега.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна