Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три пъти по-скъпо ще плащат учениците от Монтана за ползване на единствения закрит басейн в града

Закритият плувен басейн в сградата на 6 училище "Отец Паисий" в Монтана.
Снимка: Любомир Андреев

Три пъти по-скъпо ще плащат учениците от Монтана за ползване на закрития плувен басейн в 6-о училище "Отец Паисий" в извънучебно време. Двойно се вдига месечната такса за общежитието на 7 училище "Йордан Радиков". Тези решения взеха общинските съветници в Монтана на редовното си заседание.

Аргументите - цените не са променяни от 2008 година и поради значителното поскъпване на живота увеличението е наложително. Повечето събрани средства ще бъдат инвестирани в подобряване условията в басейна и общежитието.

Единственият плувен басейн в Монтана - в сградата на 6-о училище "Отец Паисий", ще се ползва вече срещу 3 лева на час от учениците от останалите учебни заведения в извънучебно време. Досега таксата беше 1 лев.

От новата учебна година ще има назначен инструктор по плуване, като групите от други училища ще трябва да плащат по 20 лв. месечно. За граждани таксата се увеличава от 3 на 6 лева.

От 15 на 30 лева става месечната такса за общежитието на 7-о училище "Йордан Радичков", в спортен комплекс "Огоста". В него са настанени 25 ученици. Годишният приход от такси за закрития плувен басейн е 3000 лева, а за общежитието - 4000 лева. 

Съветниците от Монтана одобриха промените в наредбата за местни такси и цени на услугите в общината, които влизат в сила от 15 септември.


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна