Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира записването за новото издание на Националната кампания "Започни млад"

Снимка: Архив

Записването за новото издание на Националната кампания „Започни млад“ стартира. Това е най-голямото състезание за предприемачески идеи и кариерна реализация. Социално-образователната инициатива се реализира под формата на предприемачески състезания.

За първи път тази година Националната кампания „Започни млад“ добавя към формата си и състезание, свързано с професионалната реализация на участниците.

„Вече освен предприемаческо състезание, ние ще направим и кастинги за кандидат-работодатели и кандидат-служители. Ще селектираме най-качествените работодатели и най-качествените кандидат-служители сред младите хора, за да ги съберем и съответно да решим един от най-големите проблеми на бизнеса в съвремието“, каза пред Радио София Пламен Попов - учредител и член на Управителния Съвет на Фондация „Започни Млад“.

Той добави, че „Започни млад“ е социално-образователна инициатива, която се реализира под формата на предприемачески състезания, е които могат да участват млади хора на възраст между 17 и 29 години.

„Ние осигуряваме ментори, които винаги са успешно реализирани в българския бизнес и когато един млад човек дойде с неговата идея, той я представя, някой от нашите ментори го избира и в рамките на 48 часа разписват екшън план, който представят пред жури, което преценява доколко тази идея е релевантна да бъде реализирана“, обясни Пламен Попов.

Тази година домакини на събитията ще бъдат София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Монтана и Смолян. „Започни млад“ се провежда под патронажа на Мария Габриел, а посланик на кампанията е Н.Пр. Йелена Филипович-Стоянов.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени