Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученик удари учител в Благоевград, не го пуснал в училището по къси панталони 

2
Снимката е илюстративна.
Снимка: БНР архив

Ученик от Професионалната гимназия "Ичко Бойчев" в Благоевград е ударил един от дежурните учители, след като преподавателят го предупредил, че не може да влезе в училището по къси панталони.

Инцидентът е станал сутринта, а сигналът за физическа агресия е подаден в полицията в ранния следобед.  

Въпреки че правилникът на гимназията е въвел изискване за носене на ученическа униформа, двама осмокласници се опитали да влязат тази сутрин в училището тази сутрин по къси панталони. 

Дежурните учители ги помолили поне да се въведат в приличен вид и да се върнат в училище, след което те напуснали сградата, но за кратко, пояснява директорът Антон Драгоев:

"Учениците напускат сградата на училището, след това отново се връщат и в 11:00 часа вече се наблюдава ескалация на напрежението"

Как се е стигнало до физическа агресия от страна на ученика, който удря в коремната област учителя  по физическо възпитание:

"Влезли са в някаква полемика, ученикът е започнал с вербални нападки, арогантно поведение, обиди, псувни. И се е получило посягане от ученик към учителя, но благодаря на учителя, че се е въздържал", посочи Антон Драгоев.

За инцидента веднага е уведомен родителят на осмокласника, който идва в училището, а малко след това и служители от Първо полицейско управление.
 
Директорът е свикал и педагогически съвет, на който е бил обсъден неприятният случай, като това не е единствената агресивна проява на ученика: "За подобно поведение санкцията е преместване в друго училище". 

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени