Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменени влакове и закъснения на "Юростар" заради технически проблеми

Във Великобритания стотици пътници, ползващи услугите на „Юростар“, изпитаха сериозни проблеми след като техните влакове бяха отменени или се движиха със закъснения поради технически проблеми с електронните врати. Късно снощи Министерството на вътрешните работи съобщи, че проблемът е решен, но добави, че все още работи за „пълно възстановяване на услугите“. 
От „Юростар“ се извиниха за закъсненията, като информираха, че на засегнатите пътници ще бъде предложено алтернативно пътуване или възстановяване на суми. 

На Северната гара в Париж по-рано през деня стотици хора чакаха на огромни опашки, много от тях семейства с малки деца, които са във ваканция. От „Юростар“ съобщиха, че услугите и в двете посоки между Париж и Лондон са засегнати. 

Електронните порти са бариери на самообслужване, които автоматично разчитат паспортите на пътниците. Пътниците на „Юростар“ преминават през френски и британски паспортен контрол преди да се качат на влака. 

Много от интервюираните пътници казаха, че им е трудно да си представят, че Брекзит не е в основата на проблема. По-рано този месец проблем с електронните врати на граничните сили причини огромни закъснения на няколко летища в Обединеното кралство.

По публикацията работи: Савина Спасова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна