Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новия епизод на 257:

Що е то специалист по устойчивост

ESG управление, ESG отчетност, устойчиви финанси, енергийна и климатична политика – за всичко това днес е необходима сериозна експертиза. Какви нови умения предполага това и какви нови професии набират скорост и развитие – на това е посветен на новият епизод на отличената с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022, както и с приза на TimeHeroes 2023 аудио-поредица 257

Ководещ на Катя Василева е доц. д-р Марина Стефанова  - водещ експерт по устойчивост. Понастоящем тя е зам. декан „Устойчиво развитие, подкрепа и ангажиране“ в Стопанския факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Директор е на магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“, ESG Lab и ESG Academy. Председател на Асоциацията на специалистите по устойчивост  и изпълнителен директор на фондация ФЕБ. От 2007 г. доц. д-р Марина Стефанова e сертифициран консултант по корпоративна социална отговорност към Организацията за индустриално развитие на ООН. Член на Огледалния комитет по разработване на международния стандарт по КСО - ISO 26 000 към Българския институт за стандартизация.

От правото, през публичната администрация и международните отношения до това да бъде първият експерт по устойчивост у нас, задаващ посоката на национално ниво – за целия извървян път дотук разказва доц. д-р Марина Стефанова.

✅ Откъде черпи опит?

✅ Кой може да бъде специалист по устойчиво управление, какви знания и умения се изискват, къде се учи това?

✅ В средното училище променят ли се моделите, за да се случи тази трансформация и в образованието, за да отговаря на нуждите на обществото и бизнеса?

✅ Какви ще са новите търсени професии и специалисти?

Отговорите на всички тези въпроси са в новия епизод на 257.

А Вашите вдъхновяващи истории от първо лице за силата и позитивизма или пък за провалите, които успявате да превърнете в движеща сила, споделяйте на 257@bnr.bg. Разкажете ги и бъдете следващия ководещ в 257 или дайте предложение за човека и мотиватора, когото бихте искали да чуете. 

Всички епизоди на  можете да откриете тук:



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени