Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима българи на европейското по лека атлетика днес

Тихомир Иванов
Снимка: Ройтерс

Трима български лекоатлети ще вземат участие в днешния, предпоследен ден на европейското първенство в Рим.

Първа на Олимпийския стадион във Вечния град ще излезе Пламена Миткова в квалификациите на скок дължина при жените. Тя стартира в 11.35 часа българско време. Нормата за класиране на финал е 6,70 м – точно колкото е личният рекорд на световната ни шампионка за девойки от Кали 2020 от тази зима, припомня Bgathletics.com.

Ако намери място сред 12-те най-добри, Пламена ще се бори за медалите в най-интересната вечер от първенството, а именно вечерта на закриването на 12 юни от 21.54 ч наше време.

Другите ни двама участници ще стартират във финалите на своите дисциплини. Тихомир Иванов ще се бори за призово класиране в скока на височина, като финалът започва в 21.35 ч. и в него ще участват 13-те атлети, преодолели 221 см в квалификациите.

Час по-късно пък е бягането на 10 000 метра, където своя дебют на голямо състезание при жените ще направи Ясна Петрова. 21-годишната българка, която учи и тренира в Съединените щати, значително подобри личните си резултати тази година, довеждайки националния рекорд за девойки до 23 г. в дисциплината на 32:36,97 минути.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна