Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима зрелостници от Монтанско са отличници на матурите

3
Снимка: Радио Видин

Зрелостник от Монтана издържа четири матури с отличен. Илиян Илиев и Велина Бойчева, изкарали шестици на зрелостните изпити и са номинирани за национална диплома.

Трима зрелостници от област Монтана са издържали с "Отличен" матурите след 12 клас, спрямо един през миналата кампания. Велина Бойчева от математическата гимназия в Монтана е с отлична оценка от българския и английски език. Илиян Илиев от езиковата гимназия в Монтана е с отличен на четири матури – българския и руски език, биология и български език – профилиран, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Монтана Трайка Трайкова. Те отговарят на критериите и ще бъдат номинирани за национална диплома.

"Това са зрелостници, които имат по две пълни отлични оценки и на двата изпита. Тази година имаме двама такива зрелостници. В последните години рядко имаме ученици, които са носители на национална диплома."

43-ма ученици са издържали матурите с отличен, срещу 9 за миналата година. На половина са намалени слабите оценки, допълни Трайкова 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени