Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пред иконостаса на Щастливеца" – нов роман на Бойко Беленски

Бойко Беленски е доктор по история, задълбочен изследовател и писател с богат език. Автор на над 30 книги и утвърден в жанра романизирани биографии. Сред тях: са "Цар Калоян", "Съзидателят кан Омуртаг", "Възмездието на Телериг", "Прозренията на Раковски", "Да каже нявга народът", "Любовта на патриарха" и "Свалете знамената с почит".

Този път Бойко Беленски се е амбицирал да разкаже за участта на най-нещастния щастливец в нашата литература, обрисувал портрета на българина, нарицателен за толкова разговори и спорове в областта на народопсихологията.

За много неизвестни факти от личния живот и за тегобите на Алеко Константинов е завладяващият исторически роман "Пред иконостаса на Щастливеца", който наскоро имаше премиера в Централния военен клуб в столицата. 

Умело подбрани факти с остри сюжетни поврати, изящество на фразата, завладяващ хумор – всичко това обогатява читателя с нови познания и преживявания – подчертаха Ана Минева – представител на издателите от “Атеа”, поетът Димитър Христов и авторът на романа Бойко Беленски.

В “Артефир” ви предлагаме документален запис от премиерата.

Снимки – изд. Атеа

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна