Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище "Малпенса" в Милано може да носи името на Берлускони

Силвио Берлускони
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Летище "Малпенса" в Милано, което е едно от най-важните за Италия, ще носи името на Силвио Берлускони. Това съобщи транспортният министър Матео Салвини по време на форум в област Пулия. Салвини каза, че е получил съобщение от президента на Националния орган за гражданска авиация Пиерлуиджи Ди Палма, че бордът на директорите е одобрил искането на областната управа на Ломбардия летище "Малпенса" в Милано да бъде кръстено на Силвио Берлускони. 

Решението трябва да бъде одобрено от Министерството на транспорта и Салвини  заяви, че ще му даде зелена светлина.  

Коментарите на читателите в медиите са иронични. В тези към статията на ежедневника "Република" пише по повод решението: "Абсурд! Летището в Милано да е на името на осъден не е добра визитна картичка“; "А защо не го наречем "Бунга, бунга",  "Срам ме е, че съм италианец" и т.н.

Ежедневникът "Il Fatto quotidiano" прави връзка между летището на Палермо, на името на магистратите Фалконе и Борселино, и това на Милано, на името на Берлускони: "Изглежда като заглавие на есе за различните антимафиотски разследвания, включващи човека от Аркоре , но скоро ще бъде маршрут на полета на стотици хора".  Според изданието по-правилно би било другото летище на Милано -  "Линате" да носи името на Берлускони, защото датира от времето, когато той е бил роден.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна