Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Духът на софийските улици във фотографска изложба на Евгени Димитров

Снимка на Евгени Димитров: Джаз по Витошка (1992)

Фотографът Евгени Димитров представя свои творби в изложбата "Фрагменти от уличната сцена на 90-те". В нея той включва 15 снимки от мозайката на многобройните уловени мигове през този период. Подборът им е почти естествен и включва първите улични музиканти, прославящи България и до днес, смелите копки към прогреса, зараждащите се субкултури, фрагментите, формирали характера на улична София.

"Духът на софийските улици през 90-те е пъстър, разнолик и пълен с надежди. Много неща се случват за първи път пред току-що излезлите от строгата дисциплина на режима хора. Звуците, цветовете, миризмите се променят", казва авторът,

По време на откриването са поканени част от популярните лица, които са запечатани от обектива на талантливия фотограф, които ще разкажат спомените си от това време.

Седмица след откриване, на 16 юли на съпътстваща беседа ще бъде представен сборникът "Истории от 90-те", създаден с участието на Евгени Димитров в компанията на още десетина автори, сред които и Георги Господинов.

"Фрагменти от уличната сцена на 90-те" може да бъде видяна от днес, 9 юли, до 31 юли на Сцена "Централни хали".


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени