Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци на БЧК ще раздават вода заради днешните горещини

Снимка: Архив

Във връзка с очакваните високи температури и обявения жълт код за опасни горещини днес доброволци на Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) ще раздават безплатно бутилирана минерална вода на граждани в горещите часове на деня от 11:30 ч. до 13:30 ч. в два пункта:

  • НДК - входа срещу бул. „Витоша“ и изхода на метрото; 
  • градинката срещу Софийския университет „Климент Охридски“.

Високите температури увеличават загубата на течности, а пиенето на вода помага за поддържане на оптималното ниво на хидратация в тялото и за регулиране на телесната температура, подобрява физическата издръжливост, намалява умората и помага за поддържане на концентрацията, припомниха от организацията.

Летните горещини могат да поставят в риск здравето и живота на всекиго. Особено податливи на това са възрастните, хронично болните и децата. 

За да се предпазите - избягвайте излизането навън в най-горещата част на деня, а ако излизането е наложително, стойте на сянка, носете шапка и светли дрехи, използвайте крем с висок слънцезащитен фактор и пийте достатъчно течности. Ако почувствате неразположение, незабавно потърсете медицинска помощ, съветват от БЧК.

Доброволци на Столичната организация на БЧК ще раздават безплатно бутилирана минерална вода и на 12 юли, петък.

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна