Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албена Тодорова, която пише с неудобство и нежност за своя град

"В кухнята на писането. Разговор за творческия процес" – днес от 18:30 ч.

Снимка: Фейсбук

"Литературните маршрути" са специално създадените от фондация "Прочети София" градски турове, водени от писатели, поети и изследователи. Днес поетесата Албена Тодорова ще заведе участниците в "кухнята на писането“, за да надникнат в творческия процес на писатели като Йордан Йовков, Елисавета Багряна, Атанас Далчев.

За предстоящия днес в 18:30 ч. маршрут, озаглавен "В кухнята на писането. Разговор за творческия процес", любовта към литературата и града и любознателната публика – разговор в "Нашият ден" с Албена Тодорова.

По време на днешната по-нестандартна разходка Тодорова ще сподели своя личен творчески процес и ще прочете някои свои творби. "Откакто те няма" е последната книга на авторката, илюстрирана от Мила Янева-Табакова.

Началната точка на трасето е Министерството на земеделието, което, по думите на Тодорова, крие голям художествен потенциал. Участниците в маршрута ще разберат как познатите места се превръщат във фикция и по какъв начин са се вдъхновявали някои от най-големите ни писатели.

 "Човек пише с малко неудобство и с много нежност за местата, които усеща като родни – оттам идва и моето отношение към града", споделя Тодорова.  

Публиката, която се включва в "Литературните маршрути", е многолика, симпатична, ентусиазирана и любознателна. "Обиколките са хората, които идват, а не темата и човекът, който разказва", смята Тодорова  

Повече по темата чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна