Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драма на Тура! Вингегор изпревари Погачар с фотофиниш

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Йонас Вингегор от тима Висма-Лийз а байк спечели с фотофиниш срещу лидера Тадей Погачар единадесетия планински етап на колоездачната Обиколка на Франция между Ево-ле-Бен и Льо Лиоран, който бе 211 км. Датчанинът даде време от 4:58.00 часа и изпревари със сантиметри големия си съперник за титлата тази година.

Погачар от тима на ОАЕ направи самостоятелна атака 31 км преди финала, като успя да се откъсне на около 18 секунди пред Вингегор, който обаче го застигна и двамата караха в дует в края. Датчанинът беше водещият колоездач в последните 3 км, като около 200 метра преди финала той не изчака Погачар да го атакува от по-удобната втора позиция и тръгна пръв, като успя да спечели с малко етапа.

На трето място за деня финишира белгиецът Ремко Евенепул от Соудал Куик Степ, който завърши на 25 секунди след първите двама, като по този начин запази второто си място в генералното класиране.

Тадей Погачар продължава да води в общото класиране, като преднината му пред Ремко Евенепул е по-голяма - 1:06 минута, но Йонас Вингегор стопи една секунда и много се доближи до втората позиция с 1:14 минута изоставане засега.

Челната петица в класирането се допълва от словенеца Примож Роглич от Ред Бул-Бора-Хансгрое, който е на 2:45 минути от лидера, и португалеца Жоао Алмейда от ОАЕ, който е на 4:20 минути от съотборника си Погачар.

По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна