Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Добрич ще заседава по повод търг за продажба на общински имот

Снимка: Мая Райнова

Общинският съвет в Добрич ще заседава извънредно следващия понеделник след внесено искане от граждани по подозрения за извършени нарушения при провеждането на търг за продажба на общински имот. По проблема извънредно са провели съвместно заседание четири от комисиите към местния парламент.
Председателят на Общинския съвет в Добрич Красимир Николов свиква извънредната сесия след представени достатъчно на брой подписи от общинските съветници. 
На пресконференция съветниците отказаха да дадат повече подробности относно предполагаемите нарушения при провеждането на търга за продажба на парцел от 5,2 декара в Добрич, но изразиха неудовлетвореност от липсата на добра комуникация с общинска администрация. Емилия Добрева, общински съветник от БСП, сигнализира, че взаимодействието в местните структури на властта има опасност да бъде сериозно нарушено:
"Искаме да работим заедно, но да бъдем равнопоставени субекти, да не говорим, че по закон Общинският съвет би следвало да бъде водещ, а общинска администрация да извършва оперативната работа".
Заседанието относно търга ще се проведе на 15 юли от 10.00 часа.

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна