Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ ще извърши фокусирано наблюдение по темата за медийното отразяване на войната в Украйна

Габриела Наплатанова
Снимка: Ани Петрова

Съветът за електронни медии реши единодушно с пет гласа "за" да бъде извършено фокусирано наблюдение по темата за медийното отразяване на войната в Украйна за периода 8-12 юли. То ще обхване и програма "Хоризонт" на Българското национално радио. 

Извършването на наблюдението беше предложено от изпълняващия длъжността председател на СЕМ Габриела Наплатанова, която се аргументира:

"Поводът е бомбардираната, поразената детска болница в Киев, ескалацията на военните действия в Украйна, и срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Съединените щати. Знаете, че Организацията отбеляза 75 години от създаването си. Формирането и представянето на българската позиция в НАТО също би следвало да присъства в медийното наблюдение като част от проекциите на войната в българските обществени и политически реакции. Предложението за мониторинг е в съответствие с последователната политика на Съвета за електронни медии да осъществява фокусирани наблюдения по значими теми, свързани с войната на Русия срещу Украйна".

Фокусираните наблюдения се извършват от дирекция "Мониторинг и анализи" на медийния регулатор. Темата за войната в Украйна присъства трета година в 10 доклада и над 100 дни наблюдение от експертите в СЕМ.


По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени