Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирен протест-шествие организират жителите на село Езерово, община Белослав

Жителите искат ефективни методи за ограничаване скоростта на движение на превозните средства

Снимката е илюстративна.
Снимка: пътища трафик коли / Снимка: БГНЕС

Мирен протест-шествие, организиран от жители на с.Езерово, община Белослав, ще затвори важни улици в селото днес от 18.00 часа до приключване на протестните действия. За пореден път в последните години местните привличат общественото внимание с искания да се ограничи скоростта на движение на превозните средства по републикански път III-2008. Въпреки че има пътни знаци /тип В-26 и Т-17/, поставени на разстояние от 1,5 км един от друг, живеещите в селото продължават да търпят сериозни щети от интензивно преминаващите леки и тежкотоварни МПС-та.

Протестиращите ще направят две обиколки с превозни средства по следния маршрут: от ул. “В.Левски“, по ул. “Победа“ и Републикански път III-2008 посока Варна, и влизане през входа за с. Езерово по ул.“В.Левски“.

В писмата, с които уведомяват властите за предстоящия мирен протест-шествие, жителите на Езерово посочват, че монтирането на задължителни пътни знаци тип Г-17, както и изграждането на напречни неравности в началото и в края на селото биха били по-ефективни за ограничаване скоростта на движение на превозните средства.

За да бъде опазен общественият ред и да се осигури спокойствието и безопасността на жителите на с.Езерово, кметът на община Белослав е издал заповед, с която за времето на протеста от 18.00 часа и до приключване на протестните действия се затварят за движение ул. "Васил Левски" и ул.“Победа“ в Езерово. За предстоящия мирен протест-шествие, както и за мерките за опазване на обществения ред, е уведомен и началникът на Четвърто РПУ – Варна и участъкът Белослав – Аврен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна