Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филиз Хюсменова: Съпротивителните сили на ДПС са срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне

Снимка: БГНЕС

Филиз Хюсменова, която първа подаде оставка като народен представител и напусна не само ПГ на Движението, но и НС, заяви, че съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне. В социалните мрежи тя определи като "смешен плач" обвиненията на депутатите около Делян Пеевски за заплахи на етническа основа, които са получавали те и техни поддръжници.

Според нея макар и несъстоятелна, подобна политическа теза провокира и по ефекта на доминото може да доведе до непредвидими последици.

"От самото си създаване ДПС излезе от етническата си обусловеност. Постепенно ръководството на партията, включително и позицията председател, е заемана от хора с различен етнос. Заиграването с етнически вазимоотношения след 25 години присъствие на най-високо ниво в управляващите и представителните органи на партията е меко казано несериозно", написа Хюсменова.
По думите на Филиз Хюсменова изявлението на почетния председател Ахмед Доган се е превърнало в рубикон и ориентир за членовете на ДПС. 

Предстои заседание на колективните органи на Движението за права и свободи, на което се очаква да бъде обсъдено ще останат ли членове на Движението изключените от парламентарната група на партията народни представители. Това коментира пред "Нова телевизия" съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, който пристигна в парк "Росенец" край Бургас за среща с почетния председател д-р Ахмед Доган.

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна