Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На митинг в Детройт Джо Байдън отново потвърди намеренията си да остане в предизборната надпревара

Снимка: БТА

На митинг с избиратели в Детройт президентът Джо Байдън отново потвърди своите намерения да остане в предизборната надпревара за Белия дом.

На митинг пред 2000 поддръжници на Демократическата партия Байдън определи себе си като "шампион на народа, който се намира под обсадата на силите на елита във Вашингтон".

"Аз съм кандидатът на тази партия, защото 14 милиона демократи като вас гласуваха за мен на първичните избори. Вие ме номинирахте, никой друг. Нито пресата, нито експертите, нито вътрешните хора, нито донорите - вие, избирателите. Вие решихте, никой друг и аз няма да ходя никъде“, заяви американският президент. 

Множеството на митинга избухна в аплодисменти, скандирайки "Не се отказвай" и "Пазим ти гърба". 

Байдън, който екзалтира тълпата с по-енергично изпълнение от обикновено, атакува Доналд Тръмп с думите, че още четири години негово управление ще са смъртоносни, визирайки цитираният често напоследък План 2025, за който се твърди че цели да върне Америка на консервативна основа. 

Тръмп обаче отрича да има нещо общо с плана, зад който стои мозъчния тръст Heritage Foundation, в който участват бивши служители от неговата администрация. 

След неубедителното си представяне на провелия се нетипично рано дебат с опонента му от Републиканската партия Доналд Тръмп, Байдън е изправен пред все повече призиви да се оттегли като кандидат на Демократите. 

Въпреки това стратезите, занимаващи се от години с президентски кампании, считат, че не са нанесени непоправими щети на усилията му за преизбиране.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна