Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

| обновено на 14.07.24 в 09:29
Снимка: Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение.

Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи. Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка. 

Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при село Иван Вазово. По останалия периметър има отделни огнища. Целият район се обхожда от смесени групи от пожарникари, горски служители и доброволци, съобщи за Радио Пловдив директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението":

Има достатъчно доброволци, към момента са над 50 души, но всеки един е добре дошъл. Надяваме се днес да можем да кажем, че пожарът е най-малко локализиран, но по-късно през деня ще можем да бъдем категорични. 

Остава и задимяването на Хисаря, тъй като заради температурната инверсия димът от единичните огнища слиза надолу и затова се усеща като по-плътен, но се очаква да се разсее, каза още старши комисар Димов.

Снощи бе овладяно огнището край Баня, пуснат е и пътя  през Михилци. 

Областният управител на Пловдив  Христина Янчева и кметовете на Хисаря и Калояново Ива Вълчева и Младен Кичев са на двете точки за координиране на действията - Михилци и Иван Вазово. 




По публикацията работи: Димитър Владимиров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени