Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През тази нощ не се е въобновило нито едно огнище в района на целия пожар от Иван Вазово до Хисаря

Изтеглят пожарните екипи от Средногорието

Гл. инспектор Димитър Бришимов: Сметища се възпламеняват непрекъснато в цялата Пловдивска област, бъдете много внимателни!

| обновено на 16.07.24 в 08:46

Напълно спокойна е обстановката в Средна гора при селата Иван Вазово, Михилци до Хисаря. През нощта не се е разгаряло ните едно огнище от пожарите, обхванали района през последните няколко дни. 

Затова започва изтегляне на екипите на пожарната, но на място за наблюдение остават доброволци от селата. Това съобщи пред Радио Пловдив главен инспектор Димитър Бришимов – началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в пловдивската пожарна. 

Той посочи, че през нощта са горели сметища във всички райони на Пловдивска област. Огнищата са загасени още през нощта, но проблемът е, че непрекъснато възникват нови, допълни Димитър Бришимов. 

По думите му, хората изобщо не се съобразяват с високите температури и високия риск от пожари.

Главен инспектор Бришимов призова хората да бъдат много внимателни и изобщо да не проявяват никакви активности извън населените места. 

Температурите не са подходящи нито за лагери и битуване навън, нито дори за разходки. 

В момента всяко действие със селскостопанска техника на полето би предизвикало пожар, който не може да бъде овладян заради силния вятър и много високите температури, подчерта началникът на спасителния отряд в пловдивската пожарна.



По публикацията работи: Антоанета Петричанска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна