Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонт на зоопарка в Кюстендил

До месец започва ремонт на зоопарка в Кюстендил. За ремонта на зоопарка, който не функционира от няколко години, са осигурени  5,1 милиона лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Ремонтът на кюстендилския зоопарк, чакан повече от десетилетие, ще осигури нормални условия за животните.

"Надявам се да бъде притегателен център за жителите на Кюстендил и за гостите на града, които да прекарват повече време сред природата, както и да допълни красотата на лесопарк Хисарлъка. Това ще бъде зоопарк от европейски вид и няма да има нищо общо със сегашния", каза кметът на града Огнян Атанасов.

Той допълни, че в момента животните се отглеждат при условия, отговарящи на изискванията на наредбите, но паркът не функционира, защото няма документация за такава работа, на база на която се издава лиценз. "Последната проверка на зоопарка приключи преди месец с констатация, че няма нарушения", каза още кметът на Кюстендил.

Намеренията са ремонтът да завърши догодина, като обитателите на зоопарка нямат да бъдат премествани докато траят ремонтните дейности. В бъдеще в съседство предстои и създаването на атракционен въжен парк.

За обекта има разрешение за строеж, избрани са и изпълнители, каза още Атанасов.


По публикацията работи: Весела Сукалинска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна