Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови пожари в Кюстендилско

Снимка: Кирил Фалин

Тази сутрин е възникнал пожар в землището на с. Червена ябълка, на границата със Северна Македония, в близост до широколистна гора. На място са изпратени 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил и на Горското стопанство - 4 автомобила с 12 човека, които продължават гасенето. 

Продължава доугасяването на пожара, възникнал на 16 юли, на около 250 декара иглолистна гора в района на с. Ваксево. На терена са екипи на Пожарната от Кюстендил и на Горско стопанство – Невестино.

Снощи в с. Големо село – в зоната на ТЕЦ "Бобов дол", след 23 часа са се самозапалили въглища и слама. Гасили са 2 екипа на РСПБЗН – Бобов дол. Изгорели са около 50 тона от сместа - въглища и слама, които се използват за гориво и се държат на открито, спасени са 500 000 тона слама и останалата част от складираните въглища. Няма засегнати къщи и имоти в селото, каза за БНР кметът Васил Васев.

Четвърти ден продължава гасенето на пожара в района на с. Ваксево, като той се разпространи в посока на селата Тишаново и Фролош, каза говорителят на ОД на МВР в Кюстендил Катя Табачка.

"Овладян е пожарът. През нощта е имало екипи на пожарната и горски служители и продължава доугасяването и днес, до пълното му ликвидиране. И днес ще продължи доугасяването".

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна