Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стипич: Лудогорец има опит в трудните мачове, но има и слабости

Томислав Стипич
Снимка: БТА

Томислав Стипич е пред своя официален дебют начело на ЦСКА София, при това с тежко гостуване в неделя на 13-кратния ни шампион Лудогорец. Специалистът сподели на пресконференция своите впечатления от работата си начело на тима до момента и очакванията си за първия мач от първенството. 


“Нашата работа и моята адаптация към България - започнах с голямо любопитство и желание, които все още са в мен, наслаждавам се всеки ден. Имахме 7 мача и 7 победи в контролите, така че смятам, че можем да започнем шампионата и борбата за точките с позитивизъм.

Едно от най-важните неща бе да опозная играчите и да им кажа как искам да играят. Те се адаптираха много добре и ми дават тази увереност.

Това е ново начало за нас. Уважавам традициите и историята, но влизаме в увереност в този мач и вярвам, че можем да постигнем добър резултат срещу Лудогорец.

Лудогорец вече игра под напрежение, защото тези мачове с Динамо (Батуми) бяха с голямо напрежение, за да продължат напред. Те имат това предимство, но и ние имаме нашето предимство, защото победихме в седем мача. Не смятам, че някои от двата отбора има голямо предимство.

Всеки отбор има слаби страни, както и Лудогорец. Те показаха срещу грузинците, че са способни да изпадат в неприятни ситуации и ние работим за това как да изпаднат в такива и срещу нас.

Знам в какъв клуб пристигам и какви очаквания има. Знам каква слава има в миналото. Знам, че футболът и ситуацията се променят. Смятам, че мога да съм този мост между миналото и бъдещето. Не искам да говоря пред вас с някакви суперлативи, искам да бъда реалист. Наясно съм, че футболът е много променлива материя. Ръководството работи усилено да ми помогне да постигнем своите цели.

Най-позитивното нещо за първия мач е феновете ни да гледат изцяло 90-те минути пред телевизорите. Ако през всичките минути останат пред телевизора, а не отиват да си вземат нещо за хапване или да се разсейват - това ще е позитивното нещо за нас.

Имаме разработени конкретно профили за състезатели за селекцията - единият тип са бързи състезатели, които могат да играят един на един, и другият е футболист, който може да вкарва голове и има такова мислене.

На предсезонната подготовка имахме различни капитани всеки мач, за да покажем на футболистите какво означава да носиш тази фланелка и да усетят напрежението. Бусато не може да бъде капитан първите мачове, защото е наказан. Ще се наложи в този период да имаме друг и това ще бъде решение на треньорския екип.

Имаме 18 играчи, които са в добро здраве. За Марселино ще се направи още едно изследване, но се надявам да може да играе с Лудогорец и да даде най-доброто от себе си.

Асен Дончев е десен защитник. Имаме двама други играчи на тази позиция и той нямаше как да се пребори за това място.

Имаше уругвайски футболист, който беше на проби при нас, но имахме разговор с него и му казахме, че търсим играч с друг профил, Към момента нямаме други играчи на проби.

Опитвам се да бъда себе си и да бъда земен, но ще казвам на моите играчи, че всеки мач трябва да се борят за трите точки, а ако не могат, трябва да се борят за точката. Ако и това не могат, поне да покажат, че дават всичко, което имат като възможности", завърши Стипич.
По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна