Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лоялните към Доган лепят плакати по стените на централата на ДПС

Снимка: Мария Филева

Депутатите и активистите на ДПС, лоялни на Ахмед Доган, обявиха на среща, че застават зад призива на почетния председател за оставка на съпредседателя на партията Делян Пеевски. 

След срещата те тръгнаха на шествие към централата на ДПС. Тя обаче е затворена и има бележка, че се извършват ремонтни дейности. Указано е, че те са до 1-ви юли. 

Пред сградата се чуват призиви за насилствено отваряне на вратите. Чака се адвокат, за да решат активистите какво ще правят. 

Срещата в София продължи час и половина. След нея с огромен транспарант "ДПС без Пеевски" и скандирания "ДПС" хората поеха на шествие от столичния хотел "Балкан палас" до централата на партията в една от преките на бул. "Ал. Стамболийски". 

Какви решения са взети, обясни Джевдет Чакъров: 

"Изцяло този актив застава зад призива на д-р Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и посочените хора в неговото обръщение. Всички, от целия актив, категорично са решени и решими да не се допусне каквото и да е етническо напрежение в страната. Решимостта на всичките 500 човека е - третото, което искам да ви съобщя - че няма да се позволи да има подмяна в партията". 

Привържениците и на Чакъров, и лоялните към Доган лепят плакати по стените на сградата "Искаме си централата", "Централата е на ДПС" и "ДПС без Пеевски". 

снимки: Мария Филева
По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна