Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Болярово няма активни огнища на пожари в близост до населени места

Снимка: БТА

Овладяването на пожара в пограничната община Болярово продължава шести ден. Обстановката в района към момента е спокойна, няма активни огнища в близост до населени места. Остава в сила обявеното от кмета Христо Христов  частично бедствено положение в седем села. На място дежурят десетки пожарникари, военнослужещи, горски служители, земеделски стопани и доброволци. Тежка и специализирана техника, в това число и хеликоптери, са в готовност да се включат при необходимост. Вчера в борбата с огъня бяха мобилизирани над 200 души и два хеликоптера. 35 са къщите, изпепелени в пожара край Воден.

Днес в района се очаква вътрешният министър Калин Стоянов. Вчера той съобщи, че от днес в село Воден започва доставката на оборудвани фургони от активите на МВР. В тях ще бъдат настанени хората, чийто къщи изгоряха в опустошителния пожар в района.

Пожарът в района на Беклемето, който бушува повече от 72 часа, вече е потушен. Огнеборци, горски служители, военни и доброволци бяха подпомогнати и от падналия в района дъжд. В операцията се включиха и два специализирани хеликоптера.

Днес се забранява влизането с лодки и джетове в язовир "Жребчево" заради очакваното зареждане на два противопожарни самолета, съобщават от противопожарната служба в Нова Загора. Вчера беше забранено влизането в язовир "Копринка" с плавателни средства, както и практикуването на водни спортове.

Ограничението е въведено заради международните самолети, които използват водата от язовира за гасене на бушуващите у нас пожари.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна