Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радина Величкова с бронз в скока на дължина на ЕП по лека атлетика за юноши и девойки в Банска Бистрица

Радина Величкова
Снимка: БТА

Европейската шампионка на 100 метра за девойки до 18 години Радина Величкова спечели втори медал от първенството на континента в Банска Бистрица (Словакия), след като взе бронз в скока на дължина. 

Величкова постигна 6.16 метра, което е нейн изравнен личен рекорд за годината. Пловдивчанката отстъпи само на Евелина Олсън (Швеция) с 6.35  и Йоана Фиодоровайте (Литва) – 6.23, които завършиха състезанието с лични рекорди.

Величкова имаше проблеми с техниката и разбега, както в квалификациите, но успя да достигне до 6.16 във втори опит и направи още един скок над 6 метра с 6.15 в петия кръг. Личният рекорд на възпитаничката на треньорката Ива Пранджева е 6.29 от 2023-а година.

В Банска Бистрица Величкова направи шест състезания (серии, полунали и финал на 100 метра, квалификации и финал на скок дължина, както и първи пост на щафетата 100-200-300-400 м).

С двата медала на Радина Величкова (злато на 100 метра и бронз на скок дължина), среброто на Димо Андреев на чук и бронза на Християн Касабов на 110 метра с препятствия България е в топ 10 в Европа в таблицата по медали преди следобедната сесия, където на финал на троен скок за юноши ще участва Зинга Фирмино Барбоса.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна