Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Стоманена трева" в парка Врана

От 25 до 28 юли парк-музей Врана ще бъде преобразен от огромната инсталация "Стоманена трева", дело на френско артстудио, което я показва у нас по покана на Sofia lights. 

"Ние правим колаборация с френските артисти – казва Ясен Гешев, един от създателите на Sofia Lights – някои стоманени треви са по-високи от двайсет метра, гледката е изумителна и стоим като хипнотизирани."

"Имаме безкрайната нужда в личните си животи да бъдем на някакво място, което не съществува, и единственият начин това да се постигне е с такива проекти. Оприличаваме работата си на посещение в храм, за нас е един вид проповед. Тук няма да има нищо освен природа и инсталацията. Искаме децата ни да разберат, че има други начини да се изпитва удоволствие."

"Стоманената трева не е много устойчива, притесняват ни гръмотевиците и отправям призив към хората да дойдат, но да избягват часовете, когато ще има гръмотевична дейност. – казва Ясен Гешев – Ще затваряме временно парка, когато имаме макар и минимално подозрение за гръмотевична дейност."

Чуйте Ясен Гешев в "Артефир".

Снимка – Sofia Lights 

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени