Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиан Илиев е доволен от играта на футболистите на Черно море срещу Апоел

Илиан Илиев
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Черно море (Варна) Илиан Илиев даде добра оценка  на своите футболисти след равенството 0:0 срещу Апоел Беер Шева в първата среща от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите.

Реваншът е в Разград идната седмица.

Двата отбора ще спорят за място в третия кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите, където ще играят с победителя от мача Млада Болеслав (Чехия) – Трансинвест (Литва).

"Съперникът влезе както трябва, докато ние бяхме по-респектирани и в началото и това се отрази в първите 15-20 минути. След това полувремето продължи равностойно. 

Идеята беше през второто полувреме да задържим топката и в някои моменти можехме да решим мача. Но понеже не сме играли от доста време в Европа – а разлика между европейските мачове и българското първенство я има, от неизвестността бяхме малко по-предпазливи. Все пак през второто полувреме малко се поосвободихме, макар че си останахме с повече резерви в креативен план".

"Опитахме се да използваме пространствата, които се отвориха при тяхната висока преса, която прилагат. И мисля, че повече нямаха такива ситуации като първата, докато ние имахме две – имам предвид тези на Калкан и Исмаил Иса".

След това националният селекционер беше попитан от какво е доволен след това нулево равенство и какво очаква да се случи на реванша.

"Доволен съм, че изиграхме мача умно, но малко по-предпазливо, отколкото ми се искаше. Реваншът – вече ще бъде някак на наш терен, ще имаме повече наша публика, а Апоел (Беер Шева) си остават същия добър отбор. Но в такива равностойни мачове една ситуация може да реши всичко. Просто се надявам, че във втората среща ще имаме повече ситуации да отбележим голове".



По публикацията работи: Борислав Нинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна