Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Терзиев: Няма замърсяване на въздуха в София заради взривовете в Елин Пелин

Автор:
Васил Терзиев
Снимка: БТА

В момента няма замърсяване на въздуха в София заради взривовете в складовете за пиротехнически средства в Елин Пелин. Това съобщи кметът на столицата Васил Терзиев, като се позова на данните от мобилната измервателна станция, която снощи беше разположена в района, за да следи качеството на въздуха и движението на облаците, образували се при пожара.

"Имаше опасност тези облаци да се насочат към София, затова ние искахме постоянно да сме в течение дали има опасност за качеството на въздуха. За момента такова няма. Измерванията показват, че дори при най-тежкото обгазяване, всичко беше около нормата. В момента вече е под контрол".

Терзиев съобщи, че е подета инициатива в София да се прегледат и опишат всички налични убежища и помещения за евакуация, за да може да се подготвят за ползване при евентуален проблем. 

Също така, заедно с аварийните екипи се доописват протоколите за действие при извънредни обстоятелства.

"Да видим в какво състояние са, на кой са собственост, къде се намират, какъв им е капацитетът, какво трябва да се направи по тях, за да имаме някаква концепция как да ги приведем във вид заедно с държавата". 

По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна